Hvad betyder ATM – Urets vandtæthed

En køberguide til korrekt forståelse af ATM – Vandtæthed

Et af de største misforståelser indenfor ure verden og ugennemsigte “regler” Er betegnelsen for ATM – Atmosfærisk tryk. Et af de mest anvendte er 5ATM (50m) som står på de fleste ure giver en vejledning omkring uret tåler til 50meters vanddybde. Dette er dog langt fra korrekt, hvis et ur med 5ATM tages med ned på 50 meters dybde, så er chancen for at det får vandskade ret stort, desværre, for det er utrolig misvisende.

Vi vil længere nede på siden skrive hvad det helt præcist kan holde til og hvad det egentligt betyder, når der fx. står 5ATM.
Et ur dækker kun en relativ beskeden del af ens krop. Alligevel er armbåndsuret dog en vigtig del af rigtig mange outfits, og et flot og stilsikkert ur kan vække opmærksomheden ved mange interesserede.
Derfor bør det også være en sjov og spændende proces at finde sit næste ur, da der er utallige brands, farver, materialer og størrelser at vælge imellem. Her i artiklen vil vi guide dig godt på vej, ligesom vi også vil fortælle dig om eventuelle overvejelser, du kan gøre dig, når du skal købe et ur.

Casio G-Shock ga100-1a4er

Et ur til de rigtige aktiviteter
Hvis dit næste ur blot skal bruges til rolige selskaber og hyggelige stunder, betyder det ikke alverden, hvor holdbart det er, da det formentlig ikke vil skulle modstå et tryk, slag eller lignende.
Men hvis du eksempelvis har planer om at beholde uret på under fysisk aktivitet, hvor der er stød eller lignende involveret, kan det være velvalgt ikke at have et ur med et skrøbeligt urværk. De fleste moderne ure kan dog modstå en del.
Dertil kommer, at nogle ure er mere eller mindre vandtætte. Nogle ure kan således tåle blot lidt regnvand, mens andre fortsat kan bæres, når du går i bad, ligesom der også findes ure, du sagtens kan bruge med ro i sindet, når du plasker rundt i en swimmingpool sydpå. Hvis man dog specifikt ønsker et ur, der skal kunne bruges til svømning, kan det være mere behageligt med en plastikrem.
Det er således både populært med ure i traditionelle materialer som stål og andre metaller, ligesom ure i sporty looks også er populære blandt både unge og gamle.

Vandtæt Casio GA100-1A1ER G-shock ur

Vid dig sikker på urets vandtæthed (ATM)
Det kan være meget, meget frustrerende at hoppe i poolen på sin ferie med sit ur, der ikke er vandtæt, på. Resultatet er formentlig et ødelagt ur. Den oplagte løsning er selvfølgelig at tage sit ur af inden en sådan aktivitet, men måske det også kan være hensigtsmæssigt for dig at vælge et ur, der netop kan modstå vandsprøjt, brusebade eller sågar swimmingpools.
Vores anbefalinger til ure ser således sådan ud:

1 ATM – 10 meters dybde
Uret kan klare enkle vandsprøjt og dråber. Bør ikke udsættes for tryk under vand på nogen måde.
3 ATM – 30 meters dybde
Uret kan klare regnskyl, kort håndvask og lignende. Bør ikke anvendes til bad og svømning.
5 ATM – 50 meters dybde
Uret kan klare håndvask og svømning i lavt vand. Bør ikke anvendes til svømning på dybt vand.
10 ATM – 100 meters dybde
Uret kan bruges til alle formål i husholdningen, ligesom det også kan anvendes til bad og svømning. Bør dog ikke anvendes til dykning på dybt vand.
15 ATM – 150 meters dybde
Særdeles vandtæt ur. Uret kan anvendes til alt i husholdningen, bad, svømning, snorkling og dykning.
* ATM = atmosfærisk tryk

Vores vandtæthedsguide bør dog kun ses som vejledende. Der kan nemlig være ure, der varierer fra det oplyste af den ene eller anden årsag. Dertil kommer, at mange ure ikke er velegnede til eksempelvis saltvand, hvorfor man bør afholde sig fra dette, medmindre der er tale om et ur i materialer, der ikke påvirkes af dette.
Der findes utallige ure på nettet til alverdens formål. Uanset om man søger et trendy ur eller et sporty ur, er det værd at tjekke en webshop som Watchfelt.dk ud. Her finder man nemlig ure i alverdens farver, størrelser og prisklasser, hvorfor der helt sikkert er noget at finde for enhver smag.

One thought on “Hvad betyder ATM – Urets vandtæthed

  1. >Chabis: Tak og ja kender det, men tro mig du bleivr Sc5 glad for det ne5r du endelig har det Jb4adore blog: Mange tak Carolina: Taak Simone: Det er se5 fedt, ved jeg vil bruge det rigtig meget Tak Simone Sidselb4s blog: Tusind tak, og jeg kigger forbi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>