Armbåndsure er igen trendy

Urene lever i bedste velgående

I en tid, hvor det efterhånden er muligt at tjekke klokken overalt, kunne man forestille sig, at armbåndsure så småt ville uddø. Således oplevede armbåndsure også en lille krise i 1970’erne, hvor salget faldt; formentlig på grund af den teknologiske udvikling, der gjorde armbåndsure unødvendige – i hvert fald i forhold til det funktionelle aspekt.

Nytænkning af urene i 1980’erne
Det næstkommende årti, nemlig 80’erne, blev dog startskuddet på en ny, gylden æra for armbåndsure.
Således blev der i stribevis fremstillet nye, moderne ure i forskellige prisklasser. Der var således ure til alle lag i samfundet, hvor der kunne købes alt fra billige Casio ure med et smart LED-lys til eksklusive Rolex ure, som man kunne se sportsstjerner og andre kendte personer bære.
De største ure brands lavede således aftaler med Formel 1-kørere, tennisspillere og lignende, hvilket styrkede urenes position i popkulturen. Således har man gennem de sidste 20 år oplevet en firedobling i salget af ure, hvilket formentlig skal tilskrives disse nye armbåndsure, der blomstrede op i løbet af 80’erne.

At udtrykke og definere sig selv
Specielt mændene har taget godt imod de mange ure. Modsat kvinders garderobe, er mænds garderobe meget fastlåst. Det meste tøj til mænd består således af enkle poloshirts, skjorter, ensfarvede bukser og lignende, hvorfor der ikke er meget mulighed for at påvirke sin stil i en bestemt retning, hvis man ønsker at falde indenfor de ”normale” rammer.
Her har det dog været muligt at udtrykke sig selv igennem et ur, da det store udvalg har givet manden mulighed for at vælge og vrage blandt forskellige udtryk.
Dertil kommer, at mænd ikke bærer smykker i samme grad som kvinder. Mange steder er eksempelvis øreringe ilde set, mens halskæder og armbånd heller ikke er tilsvarende populære.
Dette giver i stedet for plads til uret, der kommer til at fremstå endnu mere markant, da det i mange tilfælde er mandens eneste egentlige accessories, hvorfor det også tillægges en større betydning.

Urene i dag
I dag er urenes position i modebranchen og hverdagslivet ikke til at tage fejl af. Mange mænd og kvinder ejer således ét eller flere armbåndsure, der kan bruges til forskellige lejligheder.
Nogle har således ure til formelle begivenheder som bryllupper og fødselsdage, mens der også findes et væld af ure til aktivt brug og hverdagsbrug. Casio er et af de ure der aldrig går af mode, hvor man ligeså ser nye ure brands blomstre op og blive det helt store hit. Daniel Wellington er et af de mærker som i 2015 viste sig at blive uret alle talte om og alle ønskede at eje.

I 2016 ser man en tends til Amerikanske ure som MVMT eller Tayroc bliver mere og mere populære.
Her på sitet er vi ganske fascinerede af armbåndsurets fascinerede og brogede historie.
I dag finder man således moderne ure med den nyeste teknologi, ligesom der også findes ure med et klassisk og elegant udtryk.
Der er derfor rig mulighed for at definere sig selv med et sådant ur, og der er utallige steder på nettet, hvor der er mulighed for at investere i et nyt ur.

One thought on “Armbåndsure er igen trendy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>